Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΥΠΑΛΙΟΥ



ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ  ΕΥΠΑΛΙΟΥ
                                                                            
Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

      Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 6/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Ευπαλίου, με αυτό το ψήφισμα κάνουμε έκκληση και συγχρόνως διαμαρτυρία για τις τραγικές συνέπειες που θα έχει στην τοπική κοινωνία του δήμου μας η πρόταση του Υπουργείου Παιδείας για υποβάθμιση του σχολείου από 6/θέσιο σε 4/θέσιο. Υπενθυμίζουμε ότι ήδη σε αυτό έχουν συγχωνευθεί και μεταφερθεί άλλα μονοθέσια και διθέσια σχολεία της ευρύτερης περιοχής μας.
      Η διατήρηση σχολικών μονάδων στις ημιαστικές και αγροτικές περιοχές της πατρίδας μας αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την παραμονή των κατοίκων στις περιοχές αυτές. Με το που έγινε γνωστή η πρόθεση-πρόταση αυτή, ήδη πολλοί άνθρωποι που πρόσφατα μετοίκισαν στην περιοχή μας και λόγω της οικονομικής κρίσης, εξέφρασαν την απόφασή τους να αποχωρήσουν και πάλι λόγω της παρελκόμενης υποβάθμισης της παρεχόμενης ποιότητας παιδείας που επιφέρει η συρρίκνωση της σχολικής μας μονάδας.
      Είναι ζωτικής σημασίας θέμα να παραμείνουν οι οικογένειες στον τόπο τους, στην πατρίδα τους και να μην αναγκαστούν να «ξαναστοιβαχτούν» άνεργοι και άεργοι στις μεγάλες πόλεις.
      Γιατί εγκαταλείπετε αυτήν την πατρίδα;
      Πως θα αναπτυχθεί ο πρωτογενής τομέας της οικονομίας όταν θα αναγκαστούν να φύγουν τα νέα καταρτισμένα παιδιά από τα χώματά τους; Η αγάπη για τη γη τους που καθημερινά βιώνεται με τον ιδρώτα τους θα φέρει πλούτο και ευημερία στην τοπική κοινωνία και γενικότερα στην Ελλάδα.
      Μην μας καταδικάζετε σε αστική μετανάστευση. Από εκεί μόλις ήρθαμε και προσπαθούμε με κάματο πολύ να ορθοποδήσουμε.
      Για τους παραπάνω λόγους ζητάμε το δημοτικό σχολείο Ευπαλίου να παραμείνει ως έχει διατηρώντας την εξαθέσια λειτουργία του. Πέραν της λογιστικής υπάρχουν και άλλες πολύ σοβαρές παράμετροι που πρέπει να καθορίζουν την πολιτική του αρμόδιου Υπουργείου.
      Ελπίζουμε ότι η έκκλησή μας θα εισακουσθεί γιατί αφορά την καρδιά της χώρας μας. Την Ελληνική Επαρχία και τα Παιδιά της.

                                                                     Η Πρόεδρος
                                                             Αγγελοπούλου Μαρία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου